دو مرکز اصلی قدرت آمریکا توسط ایران شکسته شد!

قدرت نظامی و مالی/بانکی آمریکا دلیل سلطه او‌ بر جهان بود که در کنار آن دانش پیشرفته علمی نیز قرار داشت. اما دانش علمی با تکیه به پول‌های آسان بدست آمده رشد کرد و به صورت یک تجارت در دست سرمایه‌داران بزرگ قرار گرفت تا از آنها هم پول بدست بیاورند و هم سایرین را زیر کلید بگیرند.

آوازه قدرت نظامی آمریکا در جنگ چهل روزه با ایران شکسته شد!

البته آمریکا در این جنگ تنها نبود بلکه اسرایل که خود را از بزرگترین ارتش‌ها می‌دانست همراه با حمایت لجستیکی و‌ مالی شیخ نشین‌های ثروتمند در کنارش بودند. و در حالیکه فقط بودجه نظامی آنها چندین برابر کل بودجه سالیانه ایران بود همه با هم شکست خوردند.

این شکست نظامی انگیزه کافی به چین داد تا مستقیم در برابر سلطه بانکی آمریکا قد علم بکند. همین چند روز اخیر آمریکا پنج شرکت نفتی چین را که از ایران به دور از رصد آمریکا نفت می‌خریدند تحریم کرد. در مقابل چین برای اولین بار پس از چند دهه سلطه بلامنازع آمریکا، در برابرش به طور جدی ایستاد و به بانک‌ها دستور داد که ابدا این تحریم را بکار نبندند. تحریم‌های آمریکا بانک‌های کشورها را مجبور می‌کند تا با شرکت‌های تحریم شده کشور خودشان و هیچ جای دیگری در جهان معامله‌ای نکنند.

حرکت اخیر چین مسلما شروع کار و شکستن طلسم است که در پی آن باید در آینده تحریم سایر شرکت‌های چینی را هم حذف بکند و در کنار آن کشورهای دیگر جهان نیز می‌بایست چنین بکنند. این حرکت در تداوم خود ضربه اصلی بر سلطه آمریکا بر اقتصاد جهان خواهد بود.

این حرکت در کنار دلار زدایی از معاملات تعدادی کشورها تمام قدرت مالی آمریکا را زیر سوال جدی می‌برد.

با تضعیف دو نقطه قوت آمریکا (نظامی و مالی) سایر نقاط قوت او نیز تضعیف خواهد شد و در کنار آن سایرین رشد خواهند کرد.

آینده جهان منتظر تغییرات اساسی است.

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۵

۵ مای ۲۰۲۶

فیلسوف صاحب مکتب

م. حسن بایگان

اپسالا ـ سوید

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.