گزارشی از ورود به استانبول!


چند ساعت پیش وارد فرودگاه جدید استانبول شدم. پس از گرفتن ساکم رفتم از دستگاه پول بگیرم دیدم هیچکدام کار نمی‌کنند چون فکر می‌کردم یک سیم کارت تلفن برای این چند روز بخرم رفتم سراغ صرافی ها، بالاخره با نرخ یک دلار ۲۸ لیر و یا یک کرون ۲.۴ کرون مقدار ۳۰۰۰ لیر خریدم. می‌دانستم که معمولا در فرودگاه نرخ کمی گران تر است ولی فکر نمی‌کردم تا این حد زیرا در شهر هر دلار ۳۴.۶ و‌کرون سوید ۳۱.۲ است یعنی در هنگام ورود ۶۰۰ لیر کلاهبرداری کردند، همین نکته در ابتدا ورود برایم مشخص کرد که وضعیت کشور آشفته است.
همچنین در شهر وقتی نگاهی به قیمت رستوران‌ها انداختم آنها را سه تا چهار برابر کشورهای فزاقستان، قرفیزستان، ازبکستان و تاجیکستان یافتم.

وضعیت اینترنت!
از جمله دلایلی که من را وادار کرد در فرودگاه پول تعویض کنم خرید سیم کارت بود. من در کشورهای نام برده سیم کارت با اینترنت پرسرعت و گیگابایت زیاد با مبلغ ۷ تا ۱۰ دلار برای یک ماه می‌خریدم. حتی در ازبکستان سیم کارت با اینترنت نامحدود را ۷ دلار خریدم. ولی در ترکیه برای ۲۰ گیگابایت در فرودگاه حدود ۸۰ دلار می‌خواستند و در شهر نیز چندان ارزانتر نبود. به نظرم این بالاترین نرخ در دنیا است. فقط در کشورهای بسیار فقیر آفریقا گران بود ولی نه تا این حد.
در همین ابتدای ورود تفاوت زیادی در نرخ‌ها با دو سال پیش که ترکیه بودم می‌بینم.
این بالا بودن قیمت‌ها نشان از وضع بسیار بد اقتصادی دارد.
شاید یکی از دلایل آن ورود ترکیه به جنگ در لیبی و‌‌ سپس هزینه تجهیز گروه‌های نیابتی که با آنها وارد سوریه شد باشد. در این خصوص و گرفتاری‌های بسیار جدی که برای ترکیه ایجاد خواهد شد مطلب دیگری نوشته‌ام که بزودی منتشر می‌کنم این دو‌ همدیگر را تکمیل می‌کنند.

۲۹ دسامبر ۲۰۲۴
۹ دی ۱۴۰۴
استانبول – ترکیه
فیلسوف صاحب مکتب
م. حسن بایگان

به نظرم چنانچه ایرانیان مسیر سفرهای خود را به این کشورها تغییر بدهند هزینه بسیار کمتری صرف می‌کنند و در آنجا نیز چیزهای زیادی برای خرید می‌یابند.

USAIran