۱- اعلام رسمی پذیرش ایران در اتحادیه اوراسیا و شروع تجارت آزاد بدون تعرفه (صفر) میان ایران با جمع آنها. توجه شود که قزاقستان، قرقیزستان، روسیه سپید و ارمنستان به دریاهای آزاد راه ندارند. روسیه نیز به آبهای گرم جنوب یعنی جنوب جهان راه ندارد. پس ایران یک مهره کلیدی برای تجارت این کشورها با این طرف دنیاست. اگر ایران جزیره قشم را توسعه بدهد آنگاه رقیب بزرگی برای دبی خواهد شد.
۲- نیروهای چینی در جبهه روسیه علیه اکراین دیده شدهاند، یعنی اتحاد نظامی میان روسیه، چین، کره شمالی و ایران در عمل. در حالیکه سه کشور از اینها دارای تعداد زیادی بمب اتمی و دارای ارتشی قوی هستند که رویهم از ناتو قویتر میشوند، شاید یکی از دلایل عقب نشینی ترامپ در مسیله ایران همین نکته هم باشد. البته روسیه سپید نیز پیشتر با روسیه همراهی کرده است. و اکنون بعضی سلاحها و تجهیزات لجستیکی مهم را به ایران میفروشد.
۳- اعلام رد یابی هواپیمای ب ۲ آمریکا توسط ایران (فیلمی هم در این مورد نمایش داده شد) میتواند نتیجه همین اتحاد چین، روسیه، کره شمالی، روسیه سپید و ایران باشد. اکنون آنها برترین تجهیزات نظامی را در اختیار ایران قرار میدهند تا به آسانی در برابر حمله آمریکا سقوط نکند. آنها همین حاکمیت خامنهای را میخواهند. بی جهت نیست که بسیاری آگاهان آمریکایی دولت این کشور را از حمله به ایران باز میدارند و هشدار جدی نسبت به عواقب سخت آن برای امریکا میدهند.
۴- حمله آمریکا به ایران هیچ پیروزی نظامی واقعی برای آمریکا نخواهد داشت و البته عواقب سخت اقتصادی آن برای آمریکا بسیار بدتر از ضربات نظامی وارد بر اوست. شاید همین باعث گردیده تا ترامپ در خواستههای خود از ایران عقب نشینی بکند. برمبنای بعضی اظهارات افراد آگاه خواستههای آمریکا که در نشست شنبه میان وزیرخارجه امریکا با وزیر خارجه ایران در عمان مطرح خواهد شد همانند چند روز پیش نیست و اگر این خواستهها واقعیت باشند به نظر معقول و قابل پذیرش از طرف ایران باید باشد.
۴- امروز پارلمان روسیه اتحاد راهبردی ایران و روسیه را تایید و این اتحاد که بسیاری نکات آن مخفی مانده رسمیت یافت.
۵- نشست چین، ژاپن و کره جنوبی برای برقراری تجارت بهتر و گستردهتر پس از زلزله ترامپ در تعرفهها برای همه کشورها. تا همین چند هفته پیش روابط تجاری و سیاسی میان چین با ژاپن و کره جنوبی چندان جالب نبود و کسی چنین چرخشی را تصور نمیکرد حتی خود آنها.
۶- جلسه ترامپ با نتانیاهو بنابر اعتراف متخصصان آمریکایی و اسراییلی شکستی برای نتانیاهو بود.
شاید ترامپ متوجه شده که اتحاد ایران، روسیه، چین، کره شمالی و روسیه سپید قدرت نظامی آنها را بسیار بالا برده است و شانسی در جنگ با ایران ندارد.
نکته:
تجربه سیاسی – نظامی من میگفت که جنگی صورت نمیگیرد و علیرغم تمام تبلیغات احتمال شروع جنگ در همین روزها، ابدا از این بابت نگرانی نداشتم.
۷- تعدادی آمریکاییان ملی گرا در برابر نفوذ بیش از حد اسرایل (جناح خاصی از یهودیان صهیونیست در حاکمیت آمریکا) ناراضی هستند. در میان اینها افرادی نیز وجود دارند که به نام یهودی شناخته میشوند. آنها صدای خود را برعلیه اسرایل باند کردهاند و به نظر میرسد بر ترامپ تاثیر گذاشته است.
۸- نامه ۸۰۰ روشنفکر ایرانی در اعتراض به ضعف قوه مجریه (دولت) در امورات قومی منتشر شده است. مشخصا بررسی و حل اینچنین مسایل از کارهای دولت است که باید به ارگانهای مسیول زیر مجموعه ارجاع بدهد تا آنها با بررسی کامل نتیجه و راه حل را به دولت ارایه بدهند.
وقتی دولت ترکیه و آذربایجان در امورات داخلی ایران دخالت میکنند و قوم گرایی کاذب را ترویج میدهند وظیفه دولت است تا در برابر این دو کشور ایستاده و همچنین به این مردمان نشان بدهد که آنها ترکنیستند بلکه ترک زبان شدهاند و حتی ترکیه و آذربایجان نیز ترکنیستند بلکه اکثریت مردمان آنها غیر ترک و بیشتر ایرانی هستند و پیوند عمیق با ایران تاریخی دارند. آنها با ایران بسیار بسیار نزدیکتر هستند تا ترکها با ریشه چینی.
ترکها یک قبیله از اقوام چینی هستند که در قرون نه چندان دور به مناطق شمالی ایرانی نشین آمدند. توضیحات بیشتر را پیشتر نوشتم و حتی به صورت گفتاری منتشر کردم.
۱۹ فروردین ۱۴۰۴
۸ آپریل ۲۰۲۵
فیلسوف صاحب مکتب
م. حسن بایگان
اپسالا – سوید