در مدارس ایران از دوران ابتدایی تاریخ ایران را تدریس میکنند که بسیاری عالی است زیرا ایران تاریخی عظیم و چندهزار ساله دارد که از آن میتوان درسهای بسیار زیادی گرفت. روزی یکی از معلم ها یک منحنی ریاضی کشید و گفت سلسلههای حکومتی ایران اینچنین از پایین شروع تا نقطه اوج (عطف) رسیدند و سپس پایین آمدند. و نتیجه گرفت که این صعود و سقوط در جهان عادی است.
حال در این عصر نشانههای سقوط غرب و اوج گیری چین و بعضی کشورها (مخصوصا شرقی) را در انواع مختلف میتوان دید.
اما مهمترین نکته در سقوط و پیشرفت را میتوان در نوآوریهای چین و در سکون (و حتی عقب گرد) غرب دید به طوریکه میبینیم این روزها هیچ محصول ارزشمند جدیدی از غرب (مخصوصا اروپا) صادر نمیشود. با نگاهی اندک به اخبار نوآوری ها در اینترنت میبینیم که روزانه صدها چیز نو در همه زمینهها در چین ارایه میشود که تمامی بازارها را فتح میکنند ولی غرب چیزی جدید برای ارایه ندارد. یکی از بارزترین نمونه ارایه برنامه هوش مصنوعی اخیر بود که چین با مبلغ کمی به جهان ارایه کرد در حالیکه آمریکا داشت صدها میلیون دلار برای آن هزینه میکرد.
کشورهای اروپایی با فاصله از آمریکا عقب افتادهتر هستند.
فساد در آمریکا از همه کشورهای جهان بیشتر است!
رانت خواری گسترده در آمریکا اکنون دیگر آنچنان به افتضاح کشیده شده که مجبور به اقرار آن هستند دلیل آن نیز سرعت چین در نوآوری با کمترین مبالغ بدون رانت است.
مالیات مردم آمریکا به صورت رانت میلیارد دلاری به جیب حاکمان که سرمایهداران هستند ریخته میشد و هنوز میشود.
فریاد ترامپ رییس جمهوری آمریکا: “اول آمريکا. آمریکا را دوباره به اوج برمیگردانیم”؛ به جایی نخواهد رسید زیرا فساد آنچنان در آمریکا ریشه دوانده که هیچ راه بازگشتی برای آن دیده نمیشود. و البته همان فاسدهای رانت خوار ترامپ را برای ریاست جمهوری انتخاب کردند تا منافع آنها را بیشتر و یا حداقل در برابر قدرتهای نو ظهور در جهان حفظ کند.
این داستانها را میتوان با پیر شدن افراد که حوصله و خلاقیت و نیرو گذاشتن را از دست میدهند و در سکون فرومیروند با نیروی پر تحرک و خلاق جوانان مقایسه کرد.
غرب در سیاست نیز در سکون رفته و نمیتواند از افکار استعماری و ضد بشری خود را رها کند در حالیکه چین با تمامی کشورها وارد تجارت شده و در دو مورد: ۱- ادیان ۲- دخالت در امور داخلی کشورها مخصوصا نظامی وارد نمیشود؛ غرب هنوز وابسته به ادیان است و از طریق ادیان قصد شستشوی مغزی و دخالت دارد و از نیروهای نظامی و کشتار و غارت مردمان در کشورها استفاده میکند.
غرب در بهترین یا بدترین حالت سعی دارد با تبلیغات و ارایه افکار فاسد به عنوان فلسفه توسط فلاسفه کاذب، جهان را در عقب افتادگی نگهدارد؛ اما محکوم به شکست میباشد، فلسفه من راه گشای بشریت است و جهان را فرا خواهد گرفت.
۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
۲۷ آپریل ۲۰۲۵
فیلسوف صاحب مکتب
م. حسن بایگان
اپسالا ـ سوید